BRANDWACHT

Brandwachten

Eagle Security verzorgt brandwachten: Een brandwacht is iemand die op meerdere manieren inzetbaar is op het gebied van brandpreventie en brandbestrijding.

 

Brandwachten kunnen geen grootschalige branden aan, daar is de brandweer voor, maar ze kunnen EHBO toepassen, weten hoe ze een beginnende brand moeten bestrijden en een gebouw moeten ontruimen en zijn deskundig op het gebied van gasmetingen en brandpreventiecontroles.

Wanneer is een Brandwacht verplicht?

Brandwachten worden vaak verplicht gesteld vanuit de gemeente of een verzekeringsmaatschappijen, enkele voorbeelden wanneer een brandwacht verplicht kan worden gesteld zijn o.a.;

 1. Uitval van uw brand- en/of blusinstallatie;
 2. Verbouwingswerkzaamheden in uw pand waardoor er brandgevaarlijke situatie kunnen ontstaan;
 3. Heetwerkzaamheden zoals lassen, branden en slijpen;
 4. Evenementen waarbij een groot aantal personen worden verwacht, op een te klein oppervlakte;

Brandveiligheidswacht

Op last van de brandweer of verzekeringsmaatschappij, of bij storing of onderhoud van brandmeldcentrales en/of sprinklerinstallaties, kan het voorkomen dat u tijdelijk brandwachten moet inzetten voor het lopen van controlerondes, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg, op scholen, in theaters, winkelcentra, kantoorpanden of bouwwerken.

Wij hebben ruime ervaring in het lopen van “wacht en bewakingsronden” U kunt onze brandveiligheidswachten 24 uur per dag, 7 dagen per week flexibel inzetten.

Veiligheidswacht met VCA

Ook kunt u deze brandwachten inzetten om toezicht te houden op (brand)gevaarlijke werkzaamheden als dakdekker werkzaamheden, lassen of slijpen.

De kans op het ontstaan van brand wordt hiermee verkleind. Mocht er toch iets misgaan dan zal de brandwacht direct adequaat ingrijpen. De calamiteit trachten te bestrijden en benodigde hulpdiensten alarmeren.

Deze brandwachten zijn uitgerust met eigen persoonlijke bescherming middelen. Ook kunt u deze brandwachten inzetten als veiligheidswacht of mangatwacht. De brandwachten zijn naast hun diploma(s) ook in het bezit van het VCA diploma.

Ook kunt u onze brandwachten ook inzetten als: Safety Officer, veiligheidswacht of mangatwacht / buitenwacht.

Brandwacht

Een brandwacht is iemand die op meerdere manieren inzetbaar is op het gebied van brandpreventie en brandbestrijding.

Brandwacht, brandwacht 1e klas en hoofd brandwacht zijn rangen bij de Nederlandse brandweer, maar brandwachten zijn ook werkzaam bij andere soorten organisaties (bijvoorbeeld bij een beveilingsbedrijf als Eagle Security).

Brandwachten kunnen geen grootschalige branden aan, daar is de brandweer voor, maar ze kunnen EHBO toepassen, weten hoe ze een beginnende brand moeten bestrijden en een gebouw moeten ontruimen en zijn deskundig op het gebied van gasmetingen en brandpreventiecontroles.

Dat laatste vormt ook de grootste dagbesteding van de brandwacht. Deze zal veelal bezig zijn met het controleren van werkvergunningen, persoonlijke beschermingsmiddelen en de naleving van procedures en voorschriften. Ook zal de brandwacht soms andere veiligheid gerelateerde taken vervullen. De functies veiligheidswacht en brandwacht worden dan ook vaak gecombineerd.

Een brandwacht wordt doorgaans ingehuurd door een ander bedrijf, zodat de brandwacht vooral op de locatie van dat bedrijf aanwezig zal zijn. Brandwachten worden ook wel ingehuurd voor feesten en eenmalige evenementen.

Eagle Security ontzorgt op vertrouwde wijze.

Naast Brandwachten kunt u ook bij ons terecht voor mobiele surveillance, open en sluitbegeleiding, objectbeveiliging, bouwplaatsbeveiliging of andere beveiligingsdiensten zoals alarmopvolging of calamiteitendienst.

Wordt u ook een tevreden klant van Eagle Security?

Graag overtreffen wij ook uw verwachtingen.

  Adres

  Handelstraat 8
  6361 KC Nuth

  KvK: 68557698 / BTW-nr: NL8574.97.091.B01

  Vergunning Ministerie van Veiligheid en Justitie: ND  4277
  Vergunning Ministerie van Veiligheid en Justitie: POB
  Vereniging Europese Beveiligingsbedrijven: nr. 18737

   

  Onze certificeringen