Brandwachten nodig?

Brandwachten nodig?

We bieden een breed scala aan diensten om aan alle soorten behoeften te voldoen.

Industriële brandwachten zijn ooit ontstaan om te kunnen worden ingezet in de petrochemische industrie tijdens onderhoudswerkzaamheden, Shut-downs of andere veel voorkomende situaties waar (heet)werkzaamheden plaatsvinden en die worden ingezet op advies van gemeentes, verzekeringen, preventie medewerkers van de brandweer maar ook door diversen andere partijen.

Deze opleidingen bestaat uit o.a. kleine blusmiddelen, bedrijfshulpverlener, buitenwacht en dit aangevuld met eventueel een cursus ademluchtdrager. Hiermee voldoen ze om als brandwacht in de industrie of bij heetwerkzaamheden op andere locatie aan de slag te gaan.

WANNEER IS EEN BRANDWACHT VERPLICHT?

Brandwachten worden vaak verplicht gesteld vanuit de gemeente of een verzekeringsmaatschappijen, enkele voorbeelden wanneer een brandwacht verplicht kan worden gesteld zijn o.a.;

  1. Uitval van uw brand- en/of blusinstallatie;
  2. Verbouwingswerkzaamheden in uw pand waardoor er brandgevaarlijke situatie kunnen ontstaan;
  3. Heetwerkzaamheden zoals lassen, branden en slijpen;
  4. Evenementen waarbij een groot aantal personen worden verwacht, op een te klein oppervlakte;

 

Onze brandwachten bezitten over het algemeen allemaal het certificaat “werken als buitenwacht / mangatwacht” ook hebben ze vaak het certificaat “gasmeten ex-ox-tox” zodat zij de ruimte ook kunnen controleren op schadelijke gassen, zuurstofniveau’s, en explosie grenzen.

Zo worden ze veelvuldig ingezet en werken ze als brandwacht op locaties met een hoog risico. Onze professionele brandwachten minimaliseren het risico op een calamiteit en weten precies hoe ze moeten handelen als er toch brand uitbreekt of andere calamiteiten.

Raadpleeg altijd uw preventieambtenaar binnen uw eigen gemeente over het aantal brandwachten dat u dient in te huren of te detacheren.
Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen over onze dienstverlening? Neem snel contact met ons op en wij vertellen u graag over onze werkwijze en mogelijkheden.

in verbinding met onze eigen Alarm Response Center (ARC). +3185 273 3244